Kiista Suomen jääkiekossa Suomen jääkiekkokentällä käydään jälleen kiivasta keskustelua.
Jääkiekon pelaajayhdistys ja Mestis eivät ole mukana Jääkiekkoliiton ja Liigan muutostyöryhmissä. Pelaajayhdistys Suomen Jääkiekkoilijat ry ja Mestistä edustava Jääkiekon Sarjaseurat ry perustelevat päätöstään, toteamalla ettei työryhmissä ole todellista mahdollisuutta vaikuttaa muutoksiin.
Pelaajayhdistys ja Mestis olisivat halunneet mukaan Huippukiekon neuvottelukuntaan, joka on perustettu tukemaan työryhmiä.
– Koemme, että työryhmissä ei ole mahdollista aidosti vaikuttaa tarvittaviin muutoksiin muun muassa sarjajärjestelmien osalta, sillä päätösesityksiä tekevät edelleen vain Jääkiekkoliiton ja Liigan edustajat, Pelaajayhdistys ja Mestis ilmoittivat yhteisessä tiedotteessaan.
– Yritimme vielä tällä viikolla vaikuttaa siihen, että päätös Huippukiekon neuvottelukunnasta olisi muutettu toivomaamme malliin. Koska muutosta ei tullut, emme nähneet muuta vaihtoehtoa kuin jäädä kokonaan ulos myös työryhmistä.
Jääkiekkoliitto ja SM-liiga Oy ilmaisivat pettymyksensä pelaajayhdistyksen ja Mestiksen päätökseen.
– Tämä on meille iso pettymys. Työryhmät on perustettu nimenomaan siksi, että saisimme esimerkiksi pelaajien äänen varmasti kuuluviin. Heidän panoksensa olisi ollut nyt tärkeää koko suomalaiselle jääkiekkoilulle. Mikään ei estä sitä, etteivätkö työryhmien esitykset voisi edetä lopulliseen päätöksentekoon vaikka sellaisenaan, Huippukiekon neuvottelukunnan puheenjohtaja Heikki Hietanen kommentoi tilannetta tiedotteessa.
– Yritimme perustella SJRY:lle (Pelaajayhdistys) ja Sarjaseurat ry:lle (Mestis), että työryhmät ovat paras mahdollinen vaikuttamisen paikka. Molemmat kuitenkin ilmoittivat jäävänsä pois työryhmätyöskentelystä, ellei heitä oteta mukaan Huippukiekon neuvottelukuntaan.
Huippukiekon neuvottelukunta on Jääkiekkoliiton ja Jääkiekon SM-liiga Oy:n keskinäisessä sopimuksessa määritelty toimielin, joka hallinnoi osapuolten yhteistyötä. Neuvottelukunnasta asiat etenevät liittovaltuuston, liittohallituksen ja liigahallituksen päätettäviksi.